Boka resa!

Under sommar, vår och i juletid är det högsäsong för charterresor eftersom att det är vid denna tidpunkt på året som de flesta har semester och det är också då som resorna är som dyrast. Men den absolut billigaste solsemestern får du om du åker på hösten!

De flesta som bokar charterresor under sommaren är barnfamiljer eftersom att det är nu som barnen har lov och är lediga från skola och dagis, så för den som inte vill hamna på ett flygplan med gråtande småbarn är hösten rätt årstid att boka in sin semester på. Dessutom har priserna börjat sjunka vid denna tidpunkt på året, så den som vill hitta den bästa resan till bäst pris ska alltså satsa på att boka in sin resa mellan september och november. För när årstiderna skiftar om till juletider börjar resorna återigen att stiga i prisklass eftersom att många vill komma bort från allt julstök.

”Priset på resor stiger betydligt när det är lov i landets skolor. Det visar en kartläggning som Ticket har gjort. En charterresa till Kanarieöarna kan för en barnfamilj bli drygt 10 000 kronor dyrare vecka 9 jämfört med vecka 12.” läs mer här.

Så får du billiga resor

Förr brukade sista-minuten-resor vara det mest gynnsamma sättet att komma över en bra resa som är snäll mot plånboken, men under senare år har det visat sig att det kan skilja tusenlappar i prisökning när man väljer en sådan resa. Så ett smart tips när man är ute efter att knipa den billigaste resan är att vara ute i god tid och planera resan väl, så kommer din plånbok att tacka dig!