Många packar allt dyrare

Allt fler har börjat packa ner riktigt värdefulla saker i sina bagage när de ska ut och resa visar en undersökning. Laptops, mobiltelefoner, kontanter och kameror packas ned och stöldrisken är hög, vilket har fått försäkringsbolagen att nu gå ut med en varning.

1998812-resvaskor-pa-plattform

När man ska ut och resa är det självklart viktigt att hålla koll på sin packning och se till att man har allt man behöver och att väskan är packad rätt. Beroende av vilken typ av resa man ska göra kan packningen se olika ut. Ska man exempelvis på skidresa finns det ganska mycket som måste med, som exempelvis skidor, pjäxor, hjälm och kläder. Är det däremot en solsemester som man ska på, går det att packa lätt med bara ett par flip-flops och några badkläder. Ser man på det stora hela är det dock så att vi börjar packa ner allt dyrare saker i våra resväskor.

Packar ner saker för 25 000 kronor

I Dagens Nyheter kan man läsa just om att det packas allt dyrare i dagens resväskor och att detta innebär en risk. Det som folk packar är bland annat kameror, smarta mobiler, datorer och ipads. Enligt en undersökning reser många britter med saker värda hela 25 000 kronor i bagaget och detta innebär en höjning av värdet på 67 procent de senaste fem åren. Bagaget kan många gånger kosta tre gånger mer än vad själva resan gjort.

Många reser utan försäkring

Varför det är riskfullt att fylla sitt bagage med en massa värdefulla saker är för att stöldrisken är hög och många har ingen försäkring ifall de skulle bli bestulna. Från försäkringsbolagens sida rekommenderar man såklart att ha en försäkring och man tipsar även om att resenärerna ska bära med sig grejerna i handbagaget istället för att packa ner dem i bagaget. Detta verkar dock inte alla ta till sig av och det är till och med så att en av sex packar ner kontanter i väskan.