Att konstruera ett flygplan

Att bygga ett flygplan är ingen enkel sak och handlar mycket om teknik och om stora plåtdetaljer. Många barn väljer att leka med små modellflygplan och den hobbyn kan ofta eskalera in i att de blir mekaniker eller börjar med något annat montörsjobb. Det är dock ovanligt att man förverkligar barndrömmen att bygga ett faktiskt flygplan då det kräver en hel del arbete. Dels är det stora plåtdelar som ska skäras och då krävs det en professionell laserskärning för att få det gjort. Dessutom är det en hel vetenskap bakom arbetet att bygga flygplan.

Att faktiskt bygga flygplanet

Självklart får man bygga sitt egna flygplan och en som lyckades bra med det är Dan från USA, dock fick han riva sin garagevägg där hemma för att sedan få ut det färdiga planet:

I ett desperat försök att få njuta av sin skapelses fulla prakt försökte han övertala sin fru om att få bygga ett glasgolv mellan källaren och bottenvåningen så att han skulle kunna titta på flygplanet från vardagsrummet. När frun inte gick med på planen kvarstod bara ett alternativ: att riva väggen till källaren och bogsera ut flygplanet på garageuppfarten.

Det gäller alltså att ha en stöttande partner i bygget och kanske kan det vara bäst att bygga planet i ett större utrymme så att det kommer ut till slut. Alternativet att man fixar alla delar i garaget men monterar själva flygplanet ute. Det gäller att ha en plan med bygget och det gäller även för hur man ska få ut flygplanet.