flygplan på landningsbana

Tälthallar och flygplan – går det ihop?

En tälthall har många fördelar och kan användas till många olika ändamål. Tack vare variation i storlek går de till och med att ha som skydd till flygplan på mindre flygplatser eller för privatpersoner som äger en helikopter eller liknande. Tälthallar passar även för flygplatser i uppstarten under utvecklingen av hangar.

En tälthall är både ett praktiskt och billigt alternativ när du behöver tillfälligt skydd för ett flygplan under en kortare eller längre tid. Hos www.hallbyggarna.se kan du hitta tälthallar som passar för de specifika behoven. Många av hallarna är isolerade.

flygplan på landningsbanaFördelar med en tälthall

Det finns många fördelar med att skydda ditt plan eller helikopter med en tälthall. Det första är att det utgör en billig lösning och att tälthallen kan monteras ned och upp på olika platser i den mån du behöver förflytta planet/helikoptern.

Den andra fördelen är att en tälthall är perfekt i alla väder. Den skyddar mot sol, mot vind och mot väta utan att förorsaka fukt eller mögel inuti. Ditt plan är därför under säkert tak hela tiden medan det är parkerat där.

Som en tredje fördel är det också värt att nämna att tälthallen kan ställas på platser dit obehöriga inte har access eller vetskap om att det finns ett plan. Flygplansstölder har förekommit. Du kanske har en stor villa med helikopterplatta och är rädd för att någon ska göra inbrott och roffa åt sig delar av helikoptern. Att ha egen helikopter är fullt tillåtet. Som Yle berättar:

Mycket ovanligt med privat helikoptertrafik till stugan – men vill man flyga sporadiskt behövs inget tillstånd

Tälthallen kan du monteras upp någon annanstans där du tycker att det känns säkrare. En tälthall är således en helhetslösning!