Jobba som flygplanstekniker

Att jobba som flygplanstekniker ställer höga krav på ett noggrant utfört arbete, men också på säkerheten kring arbetet. Läs mer om det här!

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som flygplanstekniker? Många drömmer om flygyrket redan från barnsben, där det främst är pilot eller flygvärdinna som lockar. Minst lika viktigt är dock det jobb som utförs av flygplansteknikerna, eftersom de ser till att flygplanet är i gott skick för att på ett betryggande sätt kunna frakta både passagerare och besättning. Men hur är det då med säkerheten för flygplansteknikern, det vill säga hur garanteras ett säkert arbete? Det ska vi titta på nedan.

Konsten att stå stadigt

En av hemligheterna med att utföra ett säkert arbete är att kunna stå stadigt med fötterna. Förutom den uppenbara fördelen med en känsla av fast mark under fötterna har plattformarna den fördelen att de erbjuder stor flexibilitet. Plattformarna från https://www.trappverket.se/produkter/arbetsplattformar-37534383 erbjuder oslagbar stabilitet och går dessutom att variera på en mängd olika sätt. De är mycket robusta och ger extra säkerhet genom räcken och bommar, för den som så önskar. Både bredd och höjd går att välja och eftersom plattformarna är försedda med hjul går det enkelt att flytta dem runt. Perfekt när det ska arbetas på en sådan stor yta som ett flygplan utgör, med andra ord.

Tänk på säkerheten

Som flygplatstekniker har du en bra bit upp till ditt arbetsområde på flygplanet, vilket förstås innebär att du inte når dit du ska från marken. Att använda en stege är mycket vanskligt, eftersom det många gånger leder till olyckor, både i hemmet och på arbetsplatsen. Tanken är att teknikern ska stå och arbeta obehindrat och dessutom kunna ha sina verktyg inom bekvämt räckhåll. Svaret på detta är arbetsplattformar. Genom att montera en serie plattformar i hangaren har flygteknikerna en fungerande arbetsplats som tillåter dem att utföra deras jobb på ett bra sätt.