Begbilmarknaden visar tydligt svenskarnas favorit

En växande begbilmarknad kan ha att göra med att vi blir allt fler i Sverige som skaffar körkort. Dessutom är det många som vill köpa sin första bil och är långt ifrån att ha råd att köpa en ny. På marknaden är det tydligt vilken som är svenskarnas favorit. Vi gillar helt enkelt våra hemtillverkade fordon.

Spanar man in begbilsspecialisten Bilweb står Volvo på förstaplats när det gäller deras populäraste modeller. Volvo är också återkommande favorit när det gäller veteranbilar. Svenskarna verkar inte ha mycket för andra bilmärken om man ser till den statistiken. Det är tydligt att vi gillar vår Volvo och gärna tar den framför en annan bil om vi får chansen. Expressen bekräftar samma sak:

När den svenska marknaden för begagnade bilar summeras för första halvåret 2018 syns det tydligt vilka bilar som går hem i Sverige. De svenska.

Hemkära när det kommer till bilar

Varför vi svenskar är så förtjusta i vår Volvo finns det kanske inget rakt svar på, men vi är vana vid att köra den och litar nog på vår standard. Annars är en populär bil Golfen, som är smidig och enkel och som många som övningskör brukar ha på bilskolorna. Lika förtjusta är vi tyvärr inte när det kommer till att tanka bilarna, i Sverige har vi några av Europas dyraste bensinpriser.

Det är inte bara svenskarna som gillar svenska bilar. Finländarna köper faktiskt rekordmånga svenska bilar nu för tiden. Det går att förklara med att den svenska kronan står svagt jämfört med euron just nu. Dessutom är Volvo populärt på andra ställen runt om i världen, tack vare att de är så prisvärda.